500 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA!

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Cold Brew Evde Kolayca Nasıl Yapılır

tarihinde March 09, 2020

Ferahlatıcı etkisini leziz aromasıyla birleştiren Cold Brew, son yıllarda popüleritesi artan soğuk kahve çeşitlerinden biri olup, uzun süreli demleme yöntemiyle yapılır. Soğuk demleme yöntemi kullanıldığı için asidite oranı az olan Cold Brew, daha az keskin bir tada ve kolay içime sahiptir. Uzun süreli demlemeden sonra artan kafein oranı ise tüketen kişilerin daha enerjik olmasını sağlar.

 

Cold Brew’i Evinizde Yapın

Cold Brew, Üçüncü dalga kahvelerin gündemde olduğu son birkaç yıldır, özellikle genç kesimin ve nitelikli kahve meraklılarının en çok tercih ettiği kahve çeşitleri arasında yer alıyor.

Günümüzün en popüler kahvelerinden olan Cold Brew, soğuk demleme yöntemi ile yapılıyor. Soğuk demleme sebebiyle diğer kahve çeşitlerine göre içerisindeki asidite oranı ise oldukça düşük. Bu da daha az keskin bir tada ve kolay içime sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca demleme süresi ortalama 12-24 saat olan Cold Brew, uzun süreli demlemeden sonra artan kafein oranından dolayı tüketen kişilerin daha enerjik olmasını sağlıyor.

Farklı ve ilgi çekici tasarımlarıyla lezzeti estetik ile buluşturan demleme aletleri ise kahveyi kuşkusuz daha cazip hale getiriyor. Üçüncü nesil kahve ürünlerini yapmak için genellikle farklı özelliklere ve fiyat aralığına sahip ekipmanlar gerekse de Cold Brew’i rahatlıkla evinizde de yapmanız mümkün.

100 gr öğütülmüş kahve paketini ve 1 litre soğuk suyu sürahi, kavanoz vb. bir hazneye boşaltın ve buzdolabına koyarak 12 saat boyunca bekletin. Eğer daha yumuşak bir içim seviyorsanız bekleme süresini 24 saate kadar uzatabilirsiniz.
Cold Brew’i dolaptan çıkardıktan sonra bir filtre kağıdını haznenin ağız kısmına gererek Cold Brew’i başka bir kaba süzün. Böylece kahveyi taneciklerinden arındırmış olursunuz. Kahvenizi dilerseniz buz ile daha da serinletici bir hale getirebilirsiniz.

 

Cold Brew’i Denemeniz İçin 3 Neden

Eğer kahveye karşı mideniz hassassa Soğuk demleme yöntemiyle yapıldığı için asidite oranı düşük olan Cold Brew’i rahatlıkla tercih edebilirsiniz.Telvesinin yüksek sıcaklıklara maruz kalmaması sebebiyle hafif bir lezzete sahip olan Cold Brew, kahveden vazgeçemeyen ama hafif tatlar seven kahve severler için en iyi seçeneklerden biri.

Süt ve krema ile de farklı bir tat elde edebileceğiniz Cold Brew’i demledikten sonraki iki gün içerisinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sıcak yaz aylarında ise içinizi serinletecek ve kafein ihtiyacınızı giderecek buz gibi bir içecek istiyorsanız bu leziz kahveyi mutlaka denemelisiniz.